x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

De Priester Daens Vredesloop kon ook AC Lebbeke bekoren

Aalst
zo 02 december 2018

Een 500 tal deelnemers vonden ook dit jaar de weg naar Aalst voor de achtste editie van deze Stadsloop. Een organisatie van Atletiek Land van Aalst

Deze Vredesloop is een Stadsloop van het zuiverste water. Heel veel bochten, een winkelgalerij, weinig lange rechte stukken en asfalt afgewisseld met behoorlijk wat kasseistroken die er soms glibberig bijlagen. Je kreeg het allemaal voorgeschoteld in de carnavalstad. Het is dan ook geen echt snel parcours zeker niet met de lichte hellingen en de wind die er stond.

Zoals ieder jaar was er heel veel sfeer langs het parcours. De Kerstverlichting en  de vele toeschouwers maakten het erg aangenaam om door de Aalsterse straten te laveren. Dit jaar voorzag de organisatie ook een doedelzakspeler om het geheel ook muzikaal te omkaderen. Een deel van de opbrengst gaat naar 11-11-11. Het ganse gebeuren staat overigens in het teken van Vrede. Het parcours is ook in die zin uitgestippeld met hoe kan het ook anders start en aankomst op het Vredesplein.

Bij de pupillen kon Rowan Meunier knap een tweede plaats behalen.

Op de vijf km eindigde Danny Dumarey op de 43ste plaats in een tijd van 21:50. (144 deelnemers)

De tien km bracht zes atleten van AC Lebbeke in actie. (174 deelnemers) Glen Braem eindigde knap 5de in 35:04 en kon dus net geen podiumplaats veroveren. Chris Schelkens behaalde de 36ste plaats in 43:19. Verderop eindigde Filip Vlaeminck op plaats 70 in 49:18 en Lien De Proft werd 87ste in 52:14. Lut Raemakers en Liesbeth Meysman liepen allebei  over de eindmeet in 53:35 op de resp. 97ste en  98ste plaats.

Iedereen genoot van deze gezellige wedstrijd en de nabespreking nadien.

De uitslagen van stratenlopen vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@aclebbeke.be.
Geschreven door Chris Schelkens
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen