x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Trainen bij onze club

Dat is samen naar beter!

Voor wie?

Kinderen van 7 tot 12 jaar oud, gemotiveerd om aan competitie te doen.

Groepen

Onze kangoeroes en benjamins trainen samen in één groep. Pupillen en miniemen trainen in een doorschuifsysteem. Zij kunnen zo elke atletiekdiscipline ontdekken en hun lichaam beter leren kennen.

Trainers


Koen Heyvaert
PUP/MIN

Rita Van Hauwermeiren
PUP/MIN

Lisa Teck
PUP/MIN

Katrien De Ridder
PUP/MIN

Stephane Ateca
PUP/MIN

Katrien Baert
PUP/MIN

Nina Daelman
KAN/BEN

Lisa Kluskens
KAN/BEN

Trainingen

Onze jeugdatleten trainen op dinsdag en donderdag, en eventueel op vrijdag (iets later). Alle trainingen gaan door op de atletiekpiste van Lebbeke. Trainingen duren vaak niet langer dan 1 uur.

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za

Zo

Voor wie?

Voor gemotiveerde sprinters en hordenlopers vanaf 13 jaar.

Groepen

Er is één algemene sprintgroep. Naargelang de training wordt de groep verdeeld onder de trainers.

Trainers

Geert Heyvaert
Algemeen

Cynthia Meert
Algemeen

Thomas Wiener
Kracht

Riet Vanfleteren
Kracht

Trainingen

Op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag trainen we op de atletiekpiste van Lebbeke. Maandag, woensdag en/of vrijdag dienen (vanaf 16+) voor krachttraining. Trainingen kunnen verschillen naargelang de periode in het jaar. De meeste trainingen duren twee uur of langer.

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za

Zo

Voor wie?

Voor afstandslopers (800 meter tot marathon en ultralopen) die aan wedstrijden willen deelnemen op de piste, in het veld of op de weg.

Groepen

De cadetten en scholieren worden gebundeld in één groep. Daarnaast vormen de 800m en 1500m-specialisten een groep. Alle afstanden daarboven vormen een derde groep die wordt opgedeeld volgens je niveau.

Trainers

Bart Blommaert
Algemeen

Michiel De Proft
800m-1500m

Frankie De Feyter
Algemeen

Quinten Lockefeer
Algemeen

Gentil Dierickx
Algemeen

Jan Moens
Algemeen

Eric Follaets
Algemeen

Gerben De Backer
Algemeen

Peter Uyttersprot
Recreatiecoördinator

Thomas Wiener
Kracht

Riet Vanfleteren
Kracht

Trainingen

De trainingsdagen zijn variabel van groep tot groep. Voor meer informatie mail je naar info@lebb.be.

Voor wie?

Mensen met een handicap die op zoek zijn naar competitiesport.

Groepen

G-Atleten sluiten aan bij de andere trainingsgroepen van een bepaalde discipline.

Trainers

Eric Follaets
G-Sport

Trainingen

De vaste trainingsdagen zijn dinsdag en donderdag. Op woensdag kan hier een extra training bij komen, met in het weekend op zaterdag en zondag een specifieke training. Afstandslopers trainen naast de vaste trainingsdagen vaak nog apart op de weg. De meeste trainingen duren minstens anderhalf uur.

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za

Zo

Voor wie?

Werpers en springers van 13 jaar en ouder die aan competitie-atletiek willen doen.

Groepen

Er wordt een groep voorzien per discipline. Kogel en discus worden gebundeld, alsook verspringen en hinkstapspringen. Speerwerpen en hoogspringen vinden plaats in aparte groepen.

Trainers

Andy De Coster
Speer

Koen Heyvaert
Kogel & discus

Rita Van Hauwermeiren
Hoog

Gunther Mosselmans
Ver en HSS

Thomas Wiener
Kracht

Riet Vanfleteren
Kracht

Trainingen

De trainingsdagen variëren van groep tot groep. Op dinsdag en donderdag worden er steeds werptrainingen georganiseerd. Woensdagnamiddag vinden de springtrainingen plaats.

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za

Zo

Voor wie?

Uiterst gemotiveerde atleten van 13 jaar en ouder die in elke discipline willen uitblinken.

Groepen

In samenspraak met de trainer wordt een schema opgesteld waarbij de atleet kan inpikken bij trainingen van de specifieke discipline-trainingsgroepen.

Trainers

Kenny De Bruyn
Meerkamp

Trainingen

De trainingsdagen worden bepaald op basis van het algemene schema en de trainingsuren van andere groepen.

Voor wie?

Voor joggers vanaf 16 jaar die graag in groep trainen op basis van een schema.

Groepen

Er is één recreatieve groep. Elk jaar wordt er ook een “Start to Run”-sessie georganiseerd. Starters kunnen nadien aansluiten bij onze vaste recreatieve groep.

Trainers

Peter Uyttersprot
Recreanten

Dimitri Kerkhofs
Start to Run

Trainingen

De vaste trainingsdagen zijn dinsdag en donderdag. De gemotiveerde recreanten kunnen zondag ook in het bos terecht voor een training. Trainingen duren ongeveer een tot anderhalf uur.

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za

Zo

Verbonden aan

Wij zijn als club aan verschillende instanties verbonden die recreatief lopen promoten.

FAQ

Wanneer begint het “atletiekseizoen”?

Een “atletiekjaar” begint op 1 oktober en loopt tot en met september van het jaar erop.

Er zijn twee kenmerkende periodes in de atletiek: de winter en de zomer. De twee seizoenen sluiten naadloos op elkaar aan. Er wordt meestal geen pauze genomen tussen beide seizoenen.

De winter wordt getypeerd door wedstrijden in het veld, alsook op de indoorbaan. In de zomer wordt er gelopen op de piste en op de weg.

Hoe zien de trainingen eruit?

De trainingen variëren sterk per discipline en leeftijdscategorie.

Bij Lebbekeekse AC leiden we onze jeugd zo breed mogelijk op. Via spelvormen trachten we de kinderen zich te laten amuseren en hun lichaam te leren kennen. Welke discipline ligt hen, welke niet?

Vanaf de leeftijd van 13 jaar wordt samen gezeten met de trainerscoördinator om te bepalen in welke richting een atleet zichzelf ziet evolueren. In samenspraak wordt een discipline en trainer aangewezen.

Waar vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden meestal plaats op en rond de atletiekpiste van het gemeentelijk sportcomplex van Lebbeke.

Er kunnen ook trainingen worden afgewerkt in Buggenhout bos of de indoor TopSporthal in Gent. Je trainer zal je hiervan op de hoogte brengen.

Kan ik een proeftraining volgen?

Je kan gedurende een week meetrainen op proef met één van onze groepen. Na deze periode vragen we of je je wil aansluiten.

Om deel te nemen aan een proeftraining kom je best op dinsdag of donderdag naar de club. Spreek iemand in het secretariaat of een trainer aan om bij de juiste groep terecht te komen.

Ben ik verzekerd tijdens het sporten?

Wanneer je je aansluit bij onze club, ben je verzekerd voor alle sportongevallen die je tijdens één van onze trainingen of sportkampen voorhebt.

Bij een ongeval download je het document van onze website. Je brengt dit ingevuld binnen op het secretariaat van onze club.

Het is al januari, geldt mijn lidmaatschap tot januari?

Wanneer je je aansluit, loopt je lidmaatschap tot en met het einde van het “atletiekjaar”, ongeacht het moment van aansluiting. Een “atletiekjaar” begint op 1 oktober en loopt tot en met september van het jaar erop.

Ben ik verplicht steeds te komen trainen?

Atletiek is een individuele sport. Niemand is verplicht om enige training te voltooien of aanwezig te zijn. Trainingen kunnen immers vaak ook op eigen houtje worden afgewerkt.

Onze competitietrainers verwachten echter wel een minimum aan inzet van de atleten die zij begeleiden. Zo kunnen zij al hun energie ten volle in de gemotiveerde atleten stoppen.

Is er een rustperiode in de atletiek?

Ja en nee. De trainingen gaan het hele jaar door. Wanneer je trainer niet aanwezig kan zijn, wordt vervanging voorzien.

Wanneer een belangrijk wedstrijdblok voltooid wordt, kan de trainer beslissen om het enkele weken wat rustiger aan te doen.

Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen