x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Verslag: Afstandslopers op stage in het Franse Corrèze

Corrèze (FRA)
di 30 oktober 2018

Een deel van onze afstandslopers trokken met de herfstvakantie op stage naar het Franse Corrèze. Trainers Bart, Eric en Gentil bekommeren zich om de atleten. Die eerste brengt verslag uit van hun reis.

Dag 1: Een bewogen heenrit

Na een bewogen heenrit, waar coach Bart wegens ziekte het stuur moest overgeven aan Mariska (waarvoor dank) en Eric ons door de straten van Parijs richting onze bestemming voerde, kwamen we rond 17u15 aan.
Kamers indelen, sporttassen uitpakken, de zieke coach in bed stoppen en op naar het eerste avondmaal.

De volgende ochtend maakten we van onze eerste training een verkenningsloopje in en rond het sportcomplex. Gentil en Eric begeleidden de groep. Door de goede zorgen (waarvoor dank) was coach Bart in de namiddag al iets beter. De jeugd trok naar de zaal, waar Gentil een coördinatieomloop had opgezet. De “grote jongens” hielden samen met Bart en Eric een minutenloop. De avond werd afgesloten door de voorrondes van een heus tafeltennistornooi waar jong en oud het beste van zichzelf kon geven.

We kunnen zo terugblikken op een geslaagde eerste stagedag.

Dag 2: Rustige trainingsdag

Na een stevig ontbijt ging de jeugd met Gentil de zaal in voor lenigheid en balbehendigheid. Een basketmatch sloot de training af. Eric zorgde voor een een vrij speelmoment in het zwembad, terwijl de grote jongens een herstelduurloop deden met Bart.

In de namiddag begeleidde Bart een duurtraining op de besneeuwde atletiekpiste. De dag werd afgesloten met een door Gentil, die een fantastische quiz in elkaar had gestopt.

Dag 3: Een dagje winterpret

Een dag in volle sneeuwpret! Er werd creatief omgegaan met de winterse omstandigheden en enkele sneeuwmannen gevormd. Vervolgens stond een duurloopje in de sneeuw op het programma met de hele bende. Erg ontspannen, met enkele sneeuwbalgevechten tussen atleten en trainers.

In de namiddag trokken de grote jongens voor een extra duurloopje de bossen in. De jeugd ging met Gentil de zaal in voor lenigheid, stabiliteit en snelheid.

We sloten de dag af met een spelletjesavond. Iedere atleet kwam bovendien op gesprek bij trainer Bart om het komende winterseizoen te bespreken. ’s Nachts kwam trainer Michiel De Proft ons vergezellen voor de tweede helft van deze stage.

Dag 4: Een pittig heuveltraining

In de voormiddag hebben we in de zaal allerlei spelvormen afgewerkt. Na het middageten bouwden we wat rust in voor de heuveltraining later die dag. We begonnen met technische oefeningen bergop. Daarna testten we onze technieken op de trappen om te eindigen met een pittige heuveltraining waarbij ze elke reeks driemaal bergop mochten versnellen.

De avond werd afgesloten met de finale van tafeltennistoernooi. We kregen een spannende finale tussen senior Glen Braem en cadette Sarah Vercauteren. Glen won na een triller met het kleinste verschil en mag zich 1 jaar de tafeltenniskampioen noemen.

Het was weer een schitterende stagedag waar de groep elke dag hechter wordt.

Onze trainers trachten ons op regelmatige basis met woord en beeld op de hoogte te houden van hun stage. Het verslag wordt de komende dagen mogelijk verder aangevuld naarmate de stage vordert.
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen