x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieƫn. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Deelnemers bekend: CAD/SCHOL hebben medaillekansen op Vlaams kampioenschap

Gentbrugge
vr 10 augustus 2018

Het Vlaams kampioenschap zal volgende week woensdag plaatsvinden op de piste van Gentbrugge. Met 14 atleten levert onze club een mooie delegatie af, waarbij meerdere atleten uitzicht hebben op een medaille.

Luca met zicht op een finaleplaats

Op de sprint krijgen we Jasper Van Den Bulcke aan de start van de 100m en 200m voor cadetten. Jasper lukte dit jaar al 12.55 in de 100m en staat daarmee in de tweede helft van de inschrijvingstijden. Ook op de 200m is hij met 24.95 dit jaar halverwege de inschrijvingstijden terug te vinden.

Ook scholiere Luca Heyvaert dubbelt. Luca heeft met 12.50 op de 100m en 25.07 op de 200m tweemaal uitkijk op een finaleplaats. Vooral op de 200 meter waren nog maar drie ingeschreven scholieres dit jaar sneller dan haar. Vorig jaar was Luca in het kortste nummer goed voor brons bij de cadetten.

Loike en Siebe voor de medailles

Op de baanronde krijgen we scholier Benthe Van De Maele aan de start. Benthe was dit jaar al goed voor 53.93 en is zo halverwege de inschrijvingslijst terug te vinden.
Net als vorig jaar kan Loike Vierendeels starten op de 400mH. Als eerstejaars veroverde zij vorig jaar het brons op het BK. Dit jaar lijkt ze uitzicht te hebben op een Vlaamse medaille. Met 66.48 heeft zij de derde inschrijvingstijd achter haar naam staan.

Zusjes Timea en Larissa Huyck liepen dit seizoen respectievelijk 2’27.61 en 2’38.36 op de 800 meter. Timea heeft de negende tijd achter haar naam staan, Larissa de dertiende.

Tristan Blommaert zal de 1500 meter betwisten. De cadet was dit jaar al goed voor 4’38.00, de negende tijd van alle deelnemers. Ook bij de scholieren krijgen we een Lebbekenaar aan de start van dit nummer. Vlaams cadettenkampioen 800m 2017 Siebe Van Campenhout heeft de achtste tijd van alle deelnemers achter zijn naam staan: 4’16.11.
Bij de meisjes zullen Noor Quintelier en Lotte Van Cante starten. Noor was dit jaar al goed voor 4’15.50, terwijl Lotte al 5’20.16 lukte. Zij zijn in de tweede helft van het pak te vinden.

Kans voor Timon in het polsstok

In de kampnummers mag Timon Van Damme hopen op een medaille. De cadet kon dit jaar al over 3m35 springen met de polsstok en heeft zo de tweede prestatie van dit jaar achter zijn naam staan. In dezelfde leeftijdscategorie kan Aico Van Grembergen zijn spikes pakken voor het speerwerpen. Met 35m30 heeft hij de achtste worp achter zijn naam staan.

Rune Vierendeels en Flore Heyvaert zullen in het kogelstoten hun kans wagen. De cadettes wierpen de kogel dit jaar respectievelijk al 10m42 en 7m18 ver. Flore maakt met 22m48 ook in het discuswerpen haar opwachting, terwijl Rune zich met 30m20 mag opmaken voor het speerwerpen.

Voor de volledige deelnemerslijst klik je hier.
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen