x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Lotte kroont zich opnieuw tot vice-Vlaams kampioene 1500m indoor

Gent
zo 27 januari 2019

Op het Vlaams kampioenschap alle categorieën, het op één na belangrijkste indoorkampioenschap, wist Lotte Hellinckx net als vorig jaar naar een zilveren medaille te lopen.

In het verspringen lukte Jonas Bogaerts een knappe 6m45. Jonas kon zo beslag leggen op de zevende stek. De overwinning ging naar Mathias Broothaerts (LYRA) die het met 7m29 haalde van Bjorn De Decker (WIBO) die dezelfde afstand liet noteren. Mathias De Leenheer (AVLO) mocht met 6m84 ook het podium op.
Even later maakte Jonas ook zijn opwachting in de 60mH, waar hij gediskwalificeerd werd door een valse start.

Bij de dames kregen we twee sprintsters aan de start. In de 60 meter mochten Vlaams scholierenkampioene Luca Heyvaert en Tina Mergan zelfs in dezelfde reeks plaatsnemen. Luca liet de klok stoppen op 8.03. Tina lukte 8.11. Beide dames konden zich zo niet voor de finale kwalificeren.
Hetzelfde duo ging van start op de 200 meter. Luca liet in de eerste reeks met 25.66 de tweede tijd in haar reeks noteren. Tina lukte met 26.00 de derde tijd in haar reeks. Ook op deze afstand lukte het duo geen finaleplaats.

Lotte zorgt opnieuw voor medaille

Net als vorig jaar opteerde Lotte Hellinckx om haar indoorseizoen te starten met een 1500 meter. Exact een jaar geleden veroverde ze zo het zilver op ditzelfde Vlaams kampioenschap (klik hier). Met een tijd van 4’45″01 moest Lotte enkel Anne Schreurs (GENK) voor zich dulden. Lotte kon zo net als vorig jaar met zilver terug naar huis. Tine Vandenborne (VS) mocht als derde mee het podium op.

Ook in het hinkstapspringen kregen we een duo aan de start. Bij de mannen kreeg Jorn Vande Moortele zijn kans. Bij de dames verscheen Vicky Vanden Nest aan de start. Jorn sprong 12m38 ver om zo achtste te eindigen bij de heren. De overwinning ging naar Matthias De Leenheer (AVLO) met 14m38.
Bij de dames lukte Vicky 10m01. Zij deed zo één plaatsje minder goed dan Jorn en eindigde negende. De overwinning ging hier met 12m41 naar Sietske Lenchant.

Op de 400 meter tot slot mocht Loike Vierendeels zich bewijzen. Zij liet met 61.64 een mooie tijd noteren en eindigden tweede in haar reeks, de eerste van vier.

Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen