x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Goud, zilver en brons op Vlaams kampioenschap voor scholieren

Gent
do 07 februari 2019

Scholensportbond MOOV zette op woensdagnamiddag het Vlaams kampioenschap voor leerlingen uit het middelbaar (cadetten en scholieren) op het programma. Het werd een fantastische meeting voor de aanwezige AC Lebbeke-atleten. Bijna allen klokten ze nieuwe persoonlijke records. Twee atleten keerden met een zilveren medaille huiswaarts.

Jasper mist nipt 60m-finale

Cadette Rane klokte een tijd van 8.85 op de 60 meter en sprong 4m08 ver in het verspringen. Daarmee behaalde ze tweemaal een persoonlijk record.

Ook Jasper lukte met 7.69 een nieuw persoonlijk record op de 60 meter. Hij klokte zo de negende tijd van alle deelnemers en miste nipt de finale. In de 200 meter liep Jasper naar 24.82, waarmee hij zijn reeks won.
Timon lukte een sprong van 5m24 in het verspringen en deed zo nooit beter. Ook Aico verbeterde zijn beste tijd. Op de 200 meter liet hij de klok stoppen na 26.51.

Luca sprint naar zilver

Luca liep zich met een reeksoverwinning van 7.98 naar de finale. Daarin klokte ze een nieuw persoonlijk record van 7.76. Die tijd leverde haar bovendien een zilveren medaille op. Enkel juniore Justine Goossens bleef haar voor. Gezien op dit scholenkampioenschap volgens studiejaar werd lopen, kwam deze oudere atlete in Luca haar categorie uit.
Ook Emma en Loike deden het voortreffelijk op de kortste sprintafstand. Emma lukte met 8.77 een nieuw PR. Loike liep naar een seizoensbeste en bleef met haar 8.38 amper 6 honderdsten boven haar PR. Cindy liet de klok stoppen op 9.18.
Bij de jongens pas Rias goed voor een nieuwe bestwaarde van 8.17, terwijl Benthe de klok stopte in 7.68. Ook Benthe deed hiermee nooit beter.

Op de 200 meter lukte Loike met 27.47 een nieuw persoonlijk record. Ook Emma en Cindy liepen naar nieuwe bestwaardes van respectievelijk 28.26 en 30.46. Bij de jongens waren Benthe en Rias goed voor 24.30 en 26.06. Benthe bleef zo net boven zijn besttijd, Rias wist deze tijd wel te kloppen.
De enige titel van de dag ging naar Tibe Temmerman. Tibe lukte met 24.47 veruit de snelste tijd bij de cadetten jongens. Bij de cadetten meisjes was Ine Van Damme met 27.82 de op twee na snelste. Goed voor een bronzen medaille.

Tweede zilver voor Siebe

Siebe ging van start op de 1500 meter en veroverde het zilver na 4:20.21. Enkel Abullah Dubai was met 4:12.38 te sterk voor Siebe.

Lotte wierp haar kogel 8m47 ver, maar kwam daarmee ongelukkig nét naast het podium terecht op plaats vier.

Geschreven door Sam Vanfleteren
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen