x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

AC Lebbeke trok de grens over naar de “Jeff Thuy Memorial”

Heikant
zo 06 januari 2019

Bij het begin van het jaar is het in Vlaanderen wat rustiger in het wegcircuit. Gelukkig biedt Stichting Sport Promotie Zeeuws Vlaanderen (SSP) een oplossing.

SSP organiseert vrijwel ieder weekend een recreatieve loopwedstrijd. Op zich al een opmerkelijke prestatie. En dat vanaf september tot en met april. Veelal doorkruisen deze wedstrijden de Zuid-Nederlandse polders waar zo nu en dan  een wind staat die je bijna van je sokken blaast. Niks daarvan dit weekend in Heikant. Het betere loopweer met nauwelijks wind en een lichte motregen.

Deze wedstrijd start net over de grens en na één km loop je terug in het Vlaamse Stekene. De grootste afstand van 12.2 km brengt je in één grote ronde door de bossen en groene wijken van de grensgemeente. Een prachtig parcours dat grotendeels onverhard maar goed beloopbaar is. De kortere afstanden van 3 en 5 km doen een lokale ronde. Zonder twijfel is de wedstrijd in Heikant een van de mooiste van het criterium. Een aanrader voor wie van een winterse natuurloop houdt. En je kan er tweemaal van genieten want SSP zet hem ook nog eens in november op hun lijst.

Resultaat 12.2  km (107 deelnemers)

39. Chris Schelkens – 54:35

De uitslagen van stratenlopen vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@aclebbeke.be.
Geschreven door Chris Schelkens
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen