x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Sterke prestaties in de “Ecotrail” in het Zoniënwoud

Brussel
zo 08 september 2019

Een herfstige zaterdag in september. Ideaal weer misschien voor een mooie trail in een prachtig bos rond Brussel?

Eco-idee

Voor het ontstaan van de Ecotrail moet men even terugspoelen tot 2007. In de buitenwijken van Parijs vatten een aantal bevriende trailrunners het idee op om een trail te organiseren in een stedelijke omgeving. Op 16 februari 2008 hield men hun eerste wedstrijd boven de doopfont in Parijs. De bedoeling is om de deelnemers bewust te maken dat er ook aan loopwedstrijden een ecologische voetafdruk kleeft.

Duurzaam

Daarom moedigt men de deelnemers aan om gebruik te maken van openbaar vervoer, groepsvervoer etc. Ter plaatse kan men ook gebruik maken van herbruikbare bekers en wil men het afval beperken.
Op die manier wil men de milieu-impact zo laag mogelijk houden. Ecotrails steunen ook meestal een goed doel. Voor deze organisatie is dat de Franstalige tegenhanger van 11.11.11.

Bos

Deze Ecotrail vond alvast niet plaats in de Stad maar doorkruiste uitsluitend het bos. Daarbij was er een ruime keuze aan afstanden tussen de 10 en de 80 km. Makkelijk had de organisatie het parcours niet gemaakt. Modderig lag de weg er niet meteen bij maar aan klimwerk mocht je wel geen hekel hebben. De nodige hoogtemeters ontbraken evenmin. Net als slecht beloopbare paadjes met boomwortels en vaak glibberige brugjes.

Drie atleten van AC Lebbeke toonden zich milieubewust en gingen de 22 km lange uitdaging aan. Ze keerden met sterke prestaties terug. Pieter De Maersschalck haalde op dit moeilijke parcours een knappe zesde plaats binnen. Jan De Maersschalck finishte mooi 13e. Ook Tim Dumarey liep een uitstekende wedstrijd en kwam aan als 22ste.

Resultaat 22 km (873 deelnemers)

6 Pieter De Maersschalck 1:30:22
13 Jan De Maersschalck 1:32:54
22 Tim Dumarey 1:36:44

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@aclebbeke.be.
Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen