x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Goud en zilver in de eerste “Brielrun” te Buggenhout

Buggennhout
di 04 juni 2019

Sommige organisatoren durven het nog aan om met een nieuwe wedstrijd uit te pakken. De concurrentie was nochtans niet min in het lange Hemelvaartsweekend. Met een aantal publiekstrekkers zoals het “Dender-Valckenier criterium”, de “Faluintjesjogging” en de “10 km van Wichelen”.

Zoals wel vaker vinden dit soort manifestaties plaats in de rand van een wijkkermis. Zo ook nam het Kermiscomité het initiatief om een loopwedstrijd te organiseren over 5 en 10 km. De wijk Den Briel is goed gelegen in de onmiddellijke omgeving van de Scheldedijk. Ideaal dus om een mooi parcours uit te stippelen.

Een publiekstrekkers was deze eerste editie begrijpelijk nog niet. Maar dat kan gezien de vlotte organisatie en de aantrekkelijke omloop in de toekomst zeker veranderen.

Glen Braem koos voor de 10 km en hield de concurrentie op deze eerste editie op een veilige afstand. Hij schreef meteen de overwinning op zijn naam.

Joke Van Den Haesevelde haalde op de 5 km zilver. Op dit ogenblik is nog geen volledige uitslag beschikbaar.

Geschreven door Chris Schelkens
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen