x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

13 Lebbeekse deelnemers in 14 proeven op BK JUN/BEL

Lebbeke
di 25 juni 2019

De deelnemers voor het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften in eigen Lebbeke zijn bekend. 13 van onze atleten schreven zich in en mogen ook allen deelnemen aan de wedstrijd op de thuispiste.

Juniore Emma Hiel is er met haar beste seizoensprestatie van 13.51 net bij in de 100 meter. Benthe Van De Maele heeft met zijn 51.29 op de 400 meter de negende inschrijvingstijd achter zijn naam staan.
Voor Loike Vierendeels mogen er wat horden worden bijgezet. Zij kon dit jaar de 400mH al afleggen in een tijd van 66.52, waarmee ze de snelste tijd in de op één na snelste reeks zal hebben.

Bij de beloften liep Tim Dumarey dit jaar nog geen 5000 meter, maar hij mag toch van start gaan op het nummer. Er verschijnen 13 beloften aan de start.

Emma Uyttersprot zal bij de junioren deelnemen aan het speerwerpen. Emma heeft met 25m24 de negende prestatie van de deelnemers achter haar naam staan.

Medaillekandidaten

Bo Van Aken mag op de 800 meter hopen op eremetaal. Met 1.55.90 heeft hij de vierde inschrijvingstijd achter zijn naam staan bij de junioren. Bij de beloften mogen Gaetan Van Laethem (1.52.67) en Arne Teck (1.54.03) hopen op eremetaal. Gaetan heeft de tweede tijd van alle deelnemers achter zijn naam staan, Arne de vierde.
Bij de dames is Amber Van De Maele de enige Lebbeekse die van start gaat. Amber klokte dit jaar al 2.26.06 en heeft zo de twaalfde deelnemerstijd achter haar naam staan.

Bij de beloften in de 1500 meter heeft Dries De Smet met 3.43.18 duidelijk de beste papieren om de Belgische titel te grijpen. Clubgenoot Jonas Van Biesen (4.12.56) start met de tiende tijd achter zijn naam.

In de springnummers kan Vicky Vanden Nest zich klaarmaken voor een gevecht om de medailles. In het hinkstapspringen heeft ze de grootste kans. Met 10m79 staat hier de vierde prestatie achter haar naam. In het verspringen lukte zij al 4m86, waarmee ze op plaats zes staat.

Klik hier om de volledige deelnemerslijst te bekijken. Voor het uurrooster klik je hier.

Alle praktische informatie omtrent het kampioenschap kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen