x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Luca Heyvaert als eerstejaars cadette naar Belgisch indoorbrons op de 200 meter

Gent
ma 29 februari 2016

Onze club mocht drie atleten afvaardigen naar het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren. Luca Heyvaert (60m en 200m), Loike Vierendeels (400m) en Laura Stuyck (800m). Alle andere atleten verkozen de veldloop in eigen Lebbeke als opwarmertje voor het zomerseizoen.

Luca Heyvaert liep naar de zege in reeks vier van de 60m om zich zo rechtstreeks en als enige eerstejaars cadette voor de finale te plaatsen. Met een tijd van 8.10 bleef Luca bovendien nog 1 tiende boven haar persoonlijk record. In de finale, later op de dag, kon Luca een zesde plaats veroveren in een tijd van 8.06. De titel ging naar Lieselotte Van Laere (ACW, 7.74) voor Loote Van Lent (AVZK, 7.88) en Anne-Charlotte Vrancks (MOHA, 7.89).

Ook Loike Vierendeels kon haar reeks winnen. De tweedejaars cadetten liep naar 64.11 op de 400 meter en bleef zo Lynn Dozinel (OEH, 64.27) net voor. In de drie daarop volgende reeksen ging het nog net iets sneller, waardoor Loike uiteindelijk de veertiende prestatie op dit BK neerzette.

Niet niet voor Laura, net wel voor Luca

Net als Luca kon ook Laura Stuyck meeknokken voor een podiumplaats. Laura liet de klok stopen na 2:21.36 op de 800 meter. Daarmee eindigde ze als vierde, nét naast het podium. Lore Goossens (AVR, 2:17.64) pakte de titel voor Heleen Vermeulen (KAPE, 2:18.53) en Ilana Hanssens (ASVO, 2:18.59).

Tot slot mocht Luca zich nog opmaken voor de afsluitende 200 meter. Als enige tweedejaars in de op één na snelste reeks liep ze naar een nieuw persoonlijk- en clubrecord van 25.90. Ze wist zo Reine Verdegem (RIEM) exact één honderdste achter zich te laten. Het werd dus nog even afwachten wat de snelste van zes cadettenreeksen zou doen. Uiteindelijk bleken daarin slechts twee atletes sneller te gaan: Lieselotte Van Laere (ACW, 25.04) en Anne-Charlotte Vranckx (MOHA, 25.26). Luca mocht zo op haar allereerste BK het podium op om een bronzen medaille te krijgen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen