x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Niels kroont zich met BR tot Belgisch kampioen 800m bij de AMH

Gent
zo 09 december 2018

Philip Vermeiren en Niels Vandeperre kwamen op het Belgisch kampioenschap voor atleten met een handicap (AMH) beiden uit in de 800 meter. Zij lopen beiden in AMH-categorie -21, en mochten het dus tegen elkaar opnemen voor de medailles.

Er stonden drie reeksen 800m op het programma. In reeks 2, de op één na snelste, kon Philip met 2’42.55 de tweede tijd neerzetten. In reeks drie werd echter nog een stuk sneller gelopen. Clubgenoot Niels lukte met 2:15.35 ook de tweede tijd in de reeks én tevens de tweede tijd van alle deelnemers. Hij was zo de snelste van zijn categorie, de -21 en mag zich Belgisch indoorkampioen noemen op het nummer.

Niels had nog meer reden tot juichen. Hij brak met zijn tijd immers ook het Belgisch record met bijna een seconde. Het vorige record stond sinds 6 januari 2018 op naam van Benjamin Leniere (HAC). Hij realiseerde toen een tijd van 2’16.13.

Geschreven door Sam Vanfleteren
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen