x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Mariska en Jonas in top-10 op finaledag BK AC

Brussel
zo 01 september 2019

Slechts drie AC Lebbeke-atleten kwamen vandaag in actie op de finale-dag van het Belgisch kampioenschap alle categorieën in het koning Boudewijn-stadion. Mariska plaatste zich gisteren via de reeksen voor de finale 1500m. In het speer kwam Jonas uit, terwijl Vicky aan de start stond van het hinkstapspringen.

Mariska Tjeerdsma lukte gisteren een tijd bij de beste dertien atleten om zich zo te verzekeren van een plaatsje in de finale. Jenna Wyns (VAC) trok het laken naar zich toe in deze finale. Ze haalde de titel binnen na 4:21.02 en haalde het daarmee van Lindsey De Grande (OEH) en Zenobie Vangansbeke (ACME). Mariska liep naar een nieuw persoonlijk record van 4:35.13 en tekende hier een achtste stek mee op.

In het speerwerpen was Timothy Herman (ACME) ruimschoots beter dan de rest. Hij liet met 78m37 de beste prestatie noteren. Cedric Sorgeloos (ACW) en Niel Mory (OEH) eindigden op plaatsen twee en drie. Jonas Bogaerts wierp zijn speer 58m84 ver, waarmee hij zo’n 2 meter onder zijn seizoensbeste bleef. Het leverde hem een zevende stek op.

Vicky Vanden Nest eindigde twaalfde in het hinkstapspringen. Zij liet 10m18 optekenen voor deze prestatie. Elsa Loureiro (RFCL) haalde het hier met 12m83 van Sietske Lenchant (ROBA) en Ine Mylle (FLAC).

Voor het verslag van dag 1 klik je hier.
Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen