x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Stan wint in de “10 km van Wichelen”

Wichelen
za 01 juni 2019

Het Hemelvaartsweekend zorgt dit jaar voor een afgeladen volle loopagenda. Ook de joggingclub “ACES Wichelen” ging op vrijdagavond aan de slag onder een stralende lentezon. AC Lebbeke kon uiteraard niet ontbreken.

Voorheen vond dit evenement plaats op verschillende locaties in de Wichelse deelgemeenten. Nu lijkt de wedstrijd een vaste stek gevonden te hebben met start en aankomst aan het Oud Dorp te Wichelen. Vandaar kom je na een goeie km door rustige wijken aan de Scheldedijk. Meteen een heel mooi stuk natuur in het Scheldebekken. Na de dijk brengen een aantal veldwegen je naar de aankomst na een ronde van exact vijf km. Een gevarieerd en aangenaam parcours dus waarbij ook de weersomstandigheden meezaten. De ideale ingrediënten om een gezellige avond te beleven.

Goud en geldprijzen

De eerste zeven van iedere afstand krijgen een geldprijs mee naar huis. Mede daardoor is de bezetting in Wichelen erg sterk. Stan hakte de concurrentie toch moeiteloos de pan in stoomde door naar de eerste plaats op de vijf km. Tahnee viel net naast het podium maar finishte toch nog knap vierde.

Hetzelfde gebeurde bij de mannen waar ook Niels vierde werd. De duorun in Gooik van de dag ervoor zat allicht nog wat in de benen. Adriaan ging als zesde over de meet en eindige dus ruim binnen de top-10. Lus kwam ook nog de top-10 in met een knappe 8ste stek.

Kidsrun

Xander Van Nijverseel
Liam Van Nijverseel

Resultaat 5 km (239 deelnemers)

1 Stan De Vleminck 16:12
28 Tahnee Daman 20:10

Resultaat 10 km (266 deelnemers)

4 Niels Slachmuylders 33:38
6 Adriaan Van Buggenhout 33:49
29 Jeroen Vermaercke 39:15
47 Sigurd Suys 41:51
65 Lus De Ridder 45:12
99 Didier Van Haelemeesch 46:52
112 Ilse Saerens 47:40
163 Silke De Ridder 52:19
180 Chris Schelkens 54:34
184 Tim Van Nijverseel 55:15

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.
Geschreven door Chris Schelkens
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen